ENERGIE BESPAREN IS EENVOUDIG!

Besparen van energie in huis is natuurlijk goed voor het milieu maar het scheelt ook heel erg veel geld. Energie besparen begint altijd bij een goed geïsoleerde woning en dan zal dit in de komende jaren steeds vaker gaan gebeuren zonder gasaansluiting. In bijna alle Nederlandse woningen werkt de verwarming op aardgas. Om echt een bijdrage te leveren aan klimaatverandering moeten we het gebruik van fossiele energie bronnen, zoals aardgas zoveel mogelijk proberen te beperken. Het gasverbruik moet in 2030 fors minder zijn en ook al lijkt dat nog ver weg, als u nu overweegt om uw bestaande CV te vervangen voor bijvoorbeeld een warmtepomp dan zou dat een enorme bijdrage gaan leveren.

Gelukkig komen steeds meer mogelijkheden en alternatieven. Hoeveel energie je kunt besparen hangt in grote mate af van hoe goed de woning is geïsoleerd. Bijkijk hieronder de indicaties van  Milieu Centraal  hoeveel je kunt besparen per woningtype. Ook kunt u op de website van Verbeteruwhuis.nl  allerlei adviezen over de mogelijkheden van energiebesparend in uw woning.

Het duurzaam adviesbureau BV adviseert u graag over de mogelijkheden van een warmtepomp installatie. Wij zijn o.a leverancier van de merken Panasonic , Alpha Innotec, NIBE en Stiebel Eltron.

Kan ik subsidie krijgen voor energiebesparing? Doe hier de check!

Ontdek in twee stappen of er subsidies en aantrekkelijke leningen zijn om uw woning energiezuiniger te maken. Zo wordt energie besparen en zelf opwekken nog voordeliger.

 

Subsidiewijzer

Bron Milieu centraal