NIBE warmtepomp

Warmte terugwinnen uit ventilatielucht

NIBE heeft een uitgebreide range aan ventilatielucht/water warmtepompen, die warmte uit ventilatielucht terugwinnen en middels een warmtepomp omzetten in nuttige energie voor cv-verwarming, warmtapwater en eventueel ook in verwarmde toevoerlucht voor systemen met gebalanceerde ventilatie. 

De verschillende typen warmtepompen voorzien in alles-in-1 units voor all-electric oplossingen, warmtepompboilers of versies die samen met een cv-ketel gecombineerd kunnen worden tot een hybride systeem. Voor zowel bestaande bouw, bijvoorbeeld bij vervanging van een mechanische ventilatie-unit als in nieuwbouw, bijvoorbeeld in “nul op de meter-concepten”  biedt NIBE een passende oplossing voor een duurzame installatie. 

LUCHT/WATER WARMTEPOMPEN WERKEN TOT -20°C

Met een lucht/water warmtepomp van NIBE profiteert u op een bijzonder efficiënte manier van de onbeperkt beschikbare hoeveelheid gratis energie in de buitenlucht. Hierdoor kunt u – afhankelijk van uw woonsituatie, het gekozen warmtepomptype en het gebruik van de koelfunctie – tot wel 35% besparen op uw stookkosten. Een lucht/water warmtepomp van NIBE verdient zichzelf dan ook snel terug, terwijl de CO2-uitstoot aanzienlijk wordt beperkt. Zelfs bij een buitentemperatuur tot -20°C bent u met een lucht/water warmtepomp van NIBE nog verzekerd van optimaal comfort in verwarming en warmtapwater!

Lees meer.