Archieven: FAQs

december 27, 2017 peter

Bij de zoektocht naar een goede warmtepomp, komen er ongetwijfeld vragen over de kostprijs van de warmtepomp naar boven. Hoeveel kost een warmtepomp nu eigenlijk? En wat kost een warmtepomp installatie met installatiekosten erbij? Hoeveel de kosten van een warmtepomp precies bedragen, valt moeilijk te zeggen zonder eerst wat informatie van u te hebben. De kostprijs van de totale installatie van een warmtepomp  hangt natuurlijk af van welk model u kiest, welke opties u wenst, de plaats van installatie etc. Wat we u wel kunnen vertellen, is dat warmtepompen prijzen vaak overschat worden. Want u mag bij het inschatten van de totale kostprijs van de warmtepomp niet vergeten dat u deze warmtepomp kosten binnen een redelijke termijn terugverdient.

Wat kost een warmtepomp: warmtepompen prijs

Bent u op zoek naar prijzen van warmtepompen of een warmtepomp prijslijst? Neem direct contact met ons op en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.  U zult zien hoe voordelig een warmtepomp eigenlijk is.  Al onze warmtepompen voldoen aan strenge eisen en Europese normen. Dankzij uw warmtepomp bespaart u aanzienlijk op uw energiefactuur. Een warmtepomp is dus een erg slimme investering voor de toekomst.

Warmtepompen kostprijs

Ga gerust eens langs  voor een overzicht van de warmtepomp prijzen. Wij vertellen u alles over de prijzen, de mogelijke opties, de extra’s, de mogelijke subsidies etc. De prijs van warmtepompen verschilt erg onderling. Wilt u zeker zijn dat uw warmtepomp efficiënt en stil werkt? Kies dan voor een A-kwaliteit warmtepomp en u kunt weer rustig slapen. Onze installateurs worden bovendien regelmatig bijgeschoold. Zo zijn wij én u er altijd zeker van dat ze voldoen aan onze strenge eisen.

december 27, 2017 peter

Soms is financieren interessant

Zoals u wellicht zult weten, zijn er diverse subsidiemogelijkheden omtrent energiebesparende maatregelen. Maar wist u ook dat u een warmtepomp kunt financieren? Dit geldt ook voor Verenigingen van Eigenaren.

Waarom een warmtepomp financieren?
Een warmtepomp valt onder de energiebesparende maatregelen. Het financieren daarvan kan voordelig en interessant zijn wanneer de besparing op de energiekosten hoger is dan het maandelijkse af te lossen bedrag op de lening.

Soorten financiering
1. Hypotheek

Wanneer u een huis koopt, sluit u hoogstwaarschijnlijk een hypotheek af. Het is daarbij mogelijk om extra geld te lenen voor duurzame investeringen. De gedachte hierachter is eigenlijk heel logisch: wie minder energiekosten heeft, kan meer hypotheekkosten dragen. Bovendien wordt uw huis door duurzame investeringen meer waard.
Normaal gesproken financiert u 100% van de waarde van het huis. Bij diverse hypotheekverstrekkers is het echter mogelijk om 106% te financieren. Zo krijgt u 6% extra ruimte voor duurzame investeringen. Deze extra ruimte komt tot €9000,- bovenop het maximaal te lenen bedrag. Dit geldt trouwens ook voor bestaande woningen met een A++ label. Heeft u een nul-op-de-meter-woning, dan mag u zelfs €25.000,- extra financieren boven het maximaal te lenen bedrag.

Wat moet u doen om in aanmerking te komen? 
Er moet een energieprestatiegarantie zijn afgegeven voor minimaal tien jaar. Uw bruto jaarinkomen moet minimaal € 33.000,- zijn. De extra financiering wordt in een depot geplaatst, totdat de bank heeft gecontroleerd dat het daadwerkelijk om een duurzame investering gaat.
Heeft u een hypotheek met Nationale Hypotheek garantie (NHG) dan is het nog eenvoudiger. U hoeft dan alleen maar een kostenspecificatie van de duurzame investeringen aan te leveren. Achteraf moet u natuurlijk nog wel kunnen aantonen dat het om energiebesparende maatregelen gaat.

2. Energiebespaarlening voor particuliere woningbezitters en VvE’s
Bent u een particuliere woningbezitter of Vereniging van Eigenaren? En wilt u energiebesparende maatregelen aanbrengen? Dan kunt u voor financieringen ook terecht bij het Nationaal Energiebespaarfonds. Dit fonds heeft een omvang van € 300 miljoen, waarvan het rijk € 75 heeft ingelegd. De overige € 225 miljoen is ingelegd door de ASN Bank en Rabobank. De gehanteerde rente is relatief laag, waardoor een de lening gunstig en interessant is, zeker gezien de besparing die er tegenover staat. De lage rente staat voor de gehele periode vast: u komt dus niet voor verrassingen te staan. De rente en aflossing stromen terug in het fonds, zodat er opnieuw energiebespaarleningen kunnen worden verstrekt. En zo is de cirkel weer rond.

Particulieren
Als particuliere woningbezitter kunt u voor uw bestaande woning een lening aanvragen voor 24 energiebesparende maatregelen. Een voorbeeld hiervan is een warmtepomp. De leningen die beschikbaar worden gesteld liggen tussen de € 2.500 en € 25.000,-. De terugbetaaltijd is afhankelijk van de hoogte van de lening en bedraagt 7, 10 of 15 jaar. Hoe langer de terugbetaaltijd, hoe hoger de rente. Er zijn ook grotere leningen beschikbaar in de vorm van een energiezuinig pakket (maximaal € 40.000,-) en Nul op de Meter (maximaal € 50.000,-). Beide hebben een looptijd van 15 jaar. De energiebespaarlening wordt gemeld bij het BKR als aflopend krediet.

Verenigingen van Eigenaren
Ook Verenigingen van Eigenaren (VvE) kunnen een Energiebespaarlening aanvragen. Voorwaarde is dat de VvE uit minimaal tien appartementsrechten bestaat. Het leenbedrag is minimaal € 25.000 en er is een maximaal ingesteld van € 5 miljoen. Het rentepercentage is afhankelijk van de gekozen looptijd van de lening. VvE’s kunnen het geld bijvoorbeeld gebruiken voor de financiering van een warmtepomp.

Wilt u meer informatie, neem dan even contact met ons op.

december 27, 2017 peter

Warmtepompen vergelijken

Welke warmtepomp kiezen?
Droomt u er ook van om aangesloten te zijn bij de schoonste, goedkoopste en meest stabiele energieleverancier ter wereld? Eentje die u niet verveelt met prijsschommelingen, vervuiling door productie en andere zaken? Dat kan! Met een warmtepomp wordt de natuur uw energieleverancier en verwarmt u op een ecologische manier. Alleen is de vraag welke warmtepomp u gaat kiezen. Warmtepompen vergelijken is een goede stap naar een juiste beslissing. Vraag ons gerust om meer informatie over de verschillende types zodat u een goede vergelijking kunt maken.

Vergelijk warmtepompen
Er zijn verschillende warmtepompen beschikbaar. Wilt u een vergelijking van warmtepompen maken? Weet dan dat er verschillende types bestaan: lucht|water, water|water en bodem|water. Deze namen verwijzen naar de bron waaruit de warmtepomp warmte haalt en waarvoor ze deze gebruikt. Alle types hebben hun specifieke toepassingen. Sommige warmtepompen zijn het meest geschikt voor renovaties en andere juist weer voor nieuwbouw. Welke warmtepomp u nodig heeft, hangt dus af van uw specifieke (ver)bouwproject.

Test: warmtepompen

Al onze warmtepompen voldoen aan strenge normen. De warmtepomp ervaringen van onze klanten zijn vrijwel allemaal positief. Hoewel er onderling verschillen bestaan tussen de beschikbare warmtepompen, is er één ding dat ze gemeen hebben. Ze zorgen stuk voor stuk voor een fikse besparing. Uw energiefactuur zal aanzienlijk dalen, waardoor u de aankoopprijs van uw warmtepomp na verloop van tijd terugverdient. Daarnaast draagt u ook uw steentje bij aan een meer ecologische samenleving en werkt u dus mee aan een groenere toekomst voor iedereen.

december 27, 2017 peter

Koelen met warmtepomp

Warmtepomp: airco ook mogelijk

Een warmtepomp zorgt voor warm water en een warme temperatuur in huis op momenten dat u die nodig heeft. Maar kan een warmtepomp koelen? Dat is perfect mogelijk! Tijdens de warme zomermaanden blijft de hitte vaak in uw woning hangen en bent u ongetwijfeld op zoek naar verfrissing. De werking van de warmtepomp wordt dan omgekeerd en zo kan de warmtepomp u van koeling voorzien.

Airco: warmtepomp

Verwarmen en koelen met de warmtepomp is een verstandige keuze. U heeft maar één toestel nodig en dat scheelt weer in kosten. De noodzaak om een aparte airco te kopen, verdwijnt omdat u koelt met de warmtepomp. Dankzij een warmtepomp heeft uw woning steeds de perfecte temperatuur en is het er zowel tijdens de winter als tijdens de zomer heerlijk vertoeven.

Airco met warmtepomp: werking

Hoe werkt het nu precies? De warmtepomp verwarmt door warmte aan de buitenlucht te onttrekken. De warme lucht wordt uw woning binnengebracht via een warmtewisselaar. Wilt u de warmtepomp als airco gebruiken, dan wordt deze warmtewisselingscyclus gewoon omgedraaid: de warmtepomp onttrekt warmte aan de binnenlucht en geeft deze af aan de buitenlucht door middel van de warmtewisselaar. Het effect is niet volledig hetzelfde als bij een airco: de koeling gebeurt minder snel en de temperatuur wordt slechts met enkele graden verlaagd, maar dat is in Nederland zeker voldoende om ook tijdens de warmste zomerdagen een aangenaam binnenklimaat te krijgen.

Airco warmtepomp: prijs

De prijzen van de airco (cool) uitvoering warmtepomp zijn erg competitief. Wij bezorgen u graag een overzicht van de prijzen en indien gewenst maken we voor u een offerte op maat. Houd bij de prijs ook in gedachten dat u enorm veel bespaart op uw energiefactuur, en u zult niet lang twijfelen. Investeren in een warmtepomp is investeren in de toekomst.