TAPWATER EN VERWARMING ZONNEGASCOMBI V2

Werking zonnegascombi V2

De tweede spiraal bovenin in het boilervat wordt gebruikt voor ruimteverwarmingsondersteuning.

Dit systeem meet, extra ten opzichte van de V1 uitvoering, ook zelf de temperatuur van de woning onafhankelijk van de kamerthermostaat. Hierdoor kan het zonneboiler systeem zelf bepalen om met zonne-energie de woning te verwarmen mits de retourtemperatuur van het verwarmingscircuit lager is dan de temperatuur boven in het boilervat. Er is een extra PWM circulatiepomp in het retourcircuit van het verwarmingssysteem opgenomen die in toerental geregeld word door de besturing (deze is in de plaats gekomen voor de driewegklep bij de V1 uitvoering).

Door de extra pomp kan het systeem stand-alone maar ook samen met de ketel het cv-circuit verwarmen. De Advanced regelaar die in de set is opgenomen zorgt voor het aansturen van het systeem.

De aanvullende set zonnegascombi V2 stand-alone bestaat uit een voor gemonteerde kit met een PWM pomp, mixventiel, 2 T-stukken (waarvan 1 met terugslagklep) en sensoren.

Indien de woning niet is voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem kan worden gekozen voor een losse ruimtetemperatuur sensor artikel 45043.

LET OP: de losse ruimtetemperatuursensor 45043 dient met 2-aderige kabel te worden aangesloten op de regelaar. De beste woningtemperatuurreferentie wordt in de woonkamer verkregen op circa 1,50 meter hoogte van de vloer. Plaats de sensor niet te dicht bij ramen, deuren, radiatoren, open haarden of andere koude- en/of warmtebronnen.