TAPWATER EN VERWARMING - ZONNEGASCOMBI

Naast het standaard zonneboilersysteem voor het voorverwarmen van tapwater is er ook een andere systeem; de zonnegascombi waarbij het systeem naast tapwater ook een bijdrage levert aan de ruimteverwarming van huis of gebouw.Deze systemen zijn uitgevoerd met HPC-1,6 of HPC-2,5 collectoren en een RVS voorraadvat met twee wisselaars.

Bij de zonnegascombi is ook de zonnegascombi uitbreidingsset benodigd

Werking zonnegascombi V1

De zonnegascombi V1 is een zonneboiler die naast tapwaterverwarming ook gedeeltelijk de ruimteverwarming verzorgt. Het boilervat is verbonden met een collector. Het collectorcircuit is een volledig gescheiden gesloten circuit, dat onder druk is gevuld met een glycol/water-mengsel.

De aangesloten CV-combiketel zorgt, indien nodig, voor de naverwarming van het sanitaire water. De tweede spiraal bovenin in het boilervat wordt gebruikt voor ruimteverwarmingondersteuning. Hiervoor wordt de retourtemperatuur van het verwarmingscircuit gemeten en, indien deze lager is dan de temperatuur bovenin het boilervat, schakelt de driewegklep om en leidt het verwarmingswater over het bovenste spiraal. Het systeem wordt geleverd met extra temperatuursensoren voor de meting bovenin de boiler en voor het meten van de CV retourleiding. Daarnaast is er een ADVANCED regelaar in de set opgenomen voor het aansturen van het systeem.

De zonnegascombi V1 is met name geschikt i.c.m. laag temperatuur verwarmingssystemen zoals vloerverwarming. Voor hoog temperatuur systemen kan de zonnegascombi V2 worden gekozen. De aanvullende set voor zonnegascombi wordt optioneel vermeld en bestaat uit een veerbelaste terugslagklep en een 230Volt driewegklep die wordt aangestuurd door de regelaar.