GASVERBRUIK VAN UW WONING VERLAGEN?
KIES DAN  VOOR EEN WARMTEPOMP.

 

Het duurzaam adviesbureau BV biedt oplossingen om uw woning efficiënter te maken. een warmtepomp is stil, energiezuinig en eenvoudig te installeren. Wij kiezen vaak bewust voor de lucht-water warmtepomp omdat deze in de meeste woningen en bedrijfsruimtes toepasbaar is zonder veel extra aanpassingen aan de woning of het gebouw.

Wat is een warmtepomp?
Een warmtepomp verwarmt uw woning en zorgt voor warm water. De warmtepompinstallatie vervangt uw ketel en kan aangesloten worden op het centrale verwarmingssysteem. Door warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater te halen maakt de installatie bruikbare energie. Duurzame energie dus! Om een warmtepomp te laten werken is wel stroom nodig, bij het gebruik ervan zal het elektriciteitsverbruik daarom toenemen. Echter neemt het gasverbruik flink af of daalt zelfs tot nul door deze vorm van verwarmen. Daardoor daalt de CO2-uitstoot voor verwarming van de woning.

De werking van een lucht-water warmtepomp.
Een warmtepomp werkt volgens hetzelfde principe als een koelkast, echter in omgekeerde volgorde. Een koelkast onttrekt warmte aan de levensmiddelen die erin staan, waardoor de producten koud worden.
Een warmtepomp doet dit andersom, hij haalt de energie uit de lucht. Door middel van condenseren, expanderen, verdampen en comprimeren zet het toestel deze energie om in de gewenste temperatuur voor het verwarmen van de woning of bedrijfsgebouw. Het enige dat wordt verbruikt om de woning of ruimte te verwarmen, is een minimale hoeveelheid stroom om de pomp te laten draaien.

Subsidie Warmtepomp

Klik hier voor de site van RVO waarin u alle informatie vind over de subsidies vanaf 1 juni 2017.

Voorwaarden:

ISDE Energie Subsidie particulieren

ISDE Energie Subsidie zakelijk

Wij kunnen de subsidieaanvraag ISDE voor u verzorgen, meer info? Kijk dan hier.

Wat kost een warmtepomp?

Warmtepompen zijn duurder in aanschaf dan HR-ketels. Maar als de installatie goed is ontworpen, is het energieverbruik aanzienlijk lager. Daarom is een warmtepomp onder de streep veelal goedkoper.

De prijs van een warmtepompinstallatie is niet eenvoudig te berekenen, omdat deze afhangt van de situatie in uw woning en uw wensen wat betreft comfort (welke ruimtes moeten altijd warm zijn en hoeveel warm tapwater is er nodig). De investeringskosten (aanschaf en installatie, inclusief btw) van een individuele elektrische warmtepomp voor een eengezinswoning hangen af van het type warmtepomp. In de tabel hiernaast worden voor de drie belangrijkste types warmtepompen een indicatie gegeven van de investeringskosten.

Voordelen warmtepomp

Het eerste belangrijke voordeel van een warmtepomp gaat schuil in het feit dat er geen gebruik wordt gemaakt van fossiele brandstoffen. In de praktijk zorgt dit er voor dat u per definitie voor iedere kWh elektriciteit die wordt verbruikt er 4 kWh in de plaats terugkrijgt. Met andere woorden, voor elke euro die met een warmtepomp wordt betaald zult u vier euro in de plaats ontvangen. Dit zorgt er voor dat u zonder probleem uw woning veel voordeliger kunt verwarmen in vergelijking met traditionele verwarming. Dit lagere energieverbruik zorgt er bovendien voor dat er sprake is van een lagere CO2-uitstoot. Hierdoor kunnen we warmtepompen zonder probleem zeer milieuvriendelijk noemen. Eigenlijk hebben we hiermee reeds twee in plaats van één voordeel mee opgenoemd. Warmtepompen zorgen dus niet alleen voor een besparing op uw energiefactuur, daarnaast zijn ze ook nog eens milieuvriendelijk.

Het tweede voordeel van een warmtepomp gaat schuil in het feit dat ze niet alleen tijdens de winter kan worden gebruikt als verwarming voor de woning, daarnaast beschikken dePanasonic Aquarea  systemen eveneens over de mogelijkheid om te koelen. Met andere woorden, wenst u tijdens de zomer ook een heerlijke frisse woning zonder dat u daarvoor een extra (grote) investering moet doen? In dat geval is het beslist de moeite waard om een warmtepomp te kopen voor in uw woning!

Een ander niet te onderschatten voordeel van een warmtepomp gaat schuil in het feit dat ze kan worden gecombineerd met verschillende soorten verwarming. Het is met name mogelijk om een warmtepomp in te zetten voor zowel vloer-, plafond- als muurverwarming. Daarnaast kan ze eveneens dienst doen voor het verwarmen van het sanitaire water en kan ze een zwembad opwarmen waardoor u er ook tijdens de iets minder warme dagen heerlijk van kunt genieten. De manier waarop een warmtepomp kan worden ingezet is dus op z’n minst zeer divers te noemen!

Tot slot zijn er nog twee andere voordelen aan het gebruik van een warmtepomp verbonden. Het is bijvoorbeeld zo dat de gemiddelde levensduur van een systeem met een warmtepomp een slordige 20 jaar bedraagt. Dit is de gemiddelde levensduur, want in de praktijk kan deze zomaar oplopen tot een mooie 30 jaar. Dit zorgt er voor dat u met een investering in een warmtepomp altijd kunt rekenen op een aantrekkelijke terugverdientijd. Daarnaast is een warmtepomp ook nog eens zeer onderhoudsvriendelijk waardoor u hier niet veel tijd en bovendien ook niet veel geld voor zult moeten investeren. Dit zijn alvast meer dan voldoende goede redenen om er voor te kiezen om te investeren in het kopen van een warmtepomp.